Ympäristövakuutuskeskuksen verkkosivuston saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.yvk.fi ja on päivitetty 2.6.2021.

Olemme käyttäneet palveluidemme saavutettavuuden arvioimisessa ulkopuolista asiantuntijaa sekä työkalua.

Digipalvelun saavutettavuuden tila: Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Microsoft on ilmoittanut lopettavansa Internet Explorer (IE) -internetselaimen tuen elokuussa 2021. Pyrimme varmistamaan, että sivustoamme voi käyttää IE-selaimella elokuuhun 2021 asti. Sivuston ulkoasu ja toiminnallisuudet ovat kuitenkin erilaisia IE:llä selatessa. Paremman käyttökokemuksen varmistamiseksi suosittelemme lataamaan IE:n sijaan jonkun muun selaimen, mikäli se on mahdollista.

Ei saavutettava sisältö: Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

Pdf-muotoinen lomake ei vielä toimi saavutettavasti

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet:

Pdf-muotoinen vahinkoilmoituslomake ei vielä toimi saavutettavasti. Lomake uusitaan samassa prosessissa muiden Vakuutuskeskus-ryhmän lomakkeiden kanssa ja tavoite on julkaista saavutettava lomake vuoden 2021 aikana.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:

  • 2.1.1 Näppäimistö

Vuosikertomus

Vakuutuskeskuksen vuosikertomus ei ole tehty täysin saavutettavalla tekniikalla. 

Päävalikon käyttö näppäimistöllä

Mac:n Firefox-selaimella kohdistus ei mene lainkaan alavalikon sisään, eikä valikosta näin ollen pääse navigoimaan eteenpäin. Lisäksi kohdistus ei siirry sivun sisältöön.

Vaatimukset, jotka eivät täyty: WCAG 2.4.3

Hakutoiminto

Hakutoiminnon avaavassa painikkeessa ei ole aktiivista elementtiä, joka viestisi sen toiminnasta. Kuvakkeen teksti vihjaa asiasta, mutta on englanniksi (“search”). Kuvakkeen painamisen jälkeen kohdistus ei siirry hakukenttään, minkä vuoksi haun avautumista on hankala havaita eikä hakusanaa pysty kirjoittamaan suoraan.

Vaatimukset, jotka eivät täyty: WCAG 1.3.1, 1.3.2, 4.1.3

Muita puutteita

WCAG 1.3.1 Otsikot: Otsikkohierarkiassa on pieniä epäjohdonmukaisuuksia. Logon paikalla oleva tekstilinkki on H6-otsikko. Etusivuilla H5-otsikoita käytetään suoraan H2-tason alla. Sivunostojen (Siirry sivustolla, Ajankohtaista, Muualla verkossa, jne) otsikko on tasolla H3. Joillakin sivuilla tätä edeltävä taso on H1, mutta joillakin toisilla sivuilla se asettuu rakenteessa sisällön viimeisen H2-otsikon alle. Hakutulossivulta puuttuu H1-otsikko.

WCAG 1.4.4 Tekstikoon suurentaminen: Osa visuaalisista elementeistä ei skaalaudu asianmukaisesti, kun vain tekstiä suurennetaan 200 prosenttiin normaalista: Tekstit voivat leikkautua tai mennä päällekkäin.

WCAG 4.1.1 HTML-koodin laatu: Palvelun HTML-koodissa on kohtia, jotka eivät noudata standardia. Puutteita on ainakin seuraavissa asioissa: elementtien sallitut attribuutit, attribuuttien hyväksytyt arvot ja puuttuvat attribuutit.

Ei saavutettava sisältö: Ei kuulu lainsäädännön piiriin

  • Toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018

Ympäristövakuutus Suomessa esite (pdf) on julkaistu ennen 23.9.2018 ja ei ole tehty saavutettavuusvaatimusten mukaisesti. Esitteestä tehdään saavutettava, kun uusi versio julkaistaan.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Anna palaute verkkolomakkeella, joka löytyy sivun alareunasta.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

 

Palautteesi verkkosivustomme saavutettavuudesta